Zdravě jíst

Vážené dámy, vážení pánové,

představujeme vám naši novou veganskou kuchařku Zdravě jíst, s podtitulem Veganská, bez pšenice, bez cukru, bez tropických plodin.

Autorkou je populární veganská blogerka Lenka Špaček, o které víme, že je maminkou dvou dětí a práce na kuchařce ji naprosto pohltila. Již od dětství ráda vaří a objevuje nové chutě, zároveň oslavuje ty tradiční, po generace opečovávané recepty.

A proč knížka vznikla?

Blog Zdravě jíst psala již sedm let a protože chyběla na trhu kuchařka, která bude 100% rostlinná, bude z českých lokálních surovin, bez exotických plodin a také opravdu zdravá  -bez cukru, pšenice a palmového tuku, tak se do ní s radostí pustila.

Lenka Špaček se věnovala práci na svém snu, na této kuchařce, poslední dva roky. Do týmu přibrala i grafičku Zuzanu Bürgerovou, která stála mj. za grafikou Apetitu a skvělou brněnskou fotografku Moniku Píšek.

Kniha přináší 70 osvědčených receptů, doplněných o spoustu názorných barevných fotografií. Na své si přijdou lidé s dietními omezeními, vegetariáni, vegani, reduktariáni, ale rovněž všichni ti, kteří chtějí objevovat a poznávat nové chutě. S výjimkou několika jídel, která jsou kořeněnější, jsou obsažené pokrmy svou skladbou vhodné i do dětského jídelníčku.

V úvodu knihy autorka mimo jiné píše:

„K sepsání kuchařky „Zdravě jíst“ jsem se odhodlávala už roky. Touha po vydání vlastní knihy mě provází od založení blogu a doposud jsem sbírala odvahu. Chtěla jsem, aby byla jiná než ostatní veganské kuchařky, a tak jsem si dlouho lámala hlavu s tím, jak ji pojmout.
Veganské kuchařky jsou povětšinou plné banánů, avokád, palmového nebo kokosového oleje, kakaa a dalších exotických potravin, které na náš stůl cestují tisíce kilometrů a jejich produkce často není příliš etická a ekologická.
V této kuchařce bych ráda ukázala, že i bez těchto potravin lze vařit chutné, rostlinné a plnohodnotné pokrmy.
Nejsem veganem jen kvůli zvířatům, ale rovněž i kvůli ekologii, a tak se snažím vařit hlavně z lokálních a sezónních potravin.
Vycházet budu především z českých a slovenských produktů, které lze u nás během roku zakoupit. Nakonec jsem se kvůli chutím rozhodla zachovat v receptech nelokální koření. Tam, kde mi přijde, že to bez něj není ono, tam jsem zanechala skořici, vanilku, citronovou kůru a další. Nikdy ne však ve velkém množství.
Doufám, že se vám bude podle mých receptů dobře vařit."

A tady je výsledek. Veganská kuchařka Zdravě jíst právě vychází – v pevné vazbě a plnobarevném provedení.

Jsme moc zvědaví, jak se vám naše první kuchařka bude líbit. Nechte se zlákat ukázkou z knihy.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení