ANTIPASTI Z PAMPELIŠEK A SLANINY

Vařené pampelišky jsou jemné a krémové, vytvářejí vynikající kontrast ke křupavé slanině.antipasty

DOBA PŘÍPRAVY: CCA 30 MIN.

NA 4 PORCE POTŘEBUJETE

  • 500 g celých rostlin smetanky lékařské před
  • rozkvětem
  • 100 g tence nakrájené, prorostlé slaniny
  • sůl, pepř
  • ocet balsamico

 

  • Kořeny kromě malého kousku u rostliny odřízněte a tmavou slupku zbývajícího kořene oš Starší vnější a poškozené listy odstraňte. Rostliny omyjte pod tekoucí vodou, rozevřete je přitom trochu, aby se z vnitřku vyplavil písek a hlína. Přitom uvidíte poupata, která rostlina už vytvořila. Větší rostliny případně opatrně rozlomte na několik částí.
  • Přiveďte k varu trochu vody, osolte ji a pampelišky v ní 56 minut povař
  • Vyjměte je z hrnce vidličkou nebo kleštěmi a dejte okapat do cední
  • Rozpalte pá Plátky slaniny rozkrájejte na poloviny nebo na třetiny a opečte dokřupava. Mezitím vyndejte z cedníku kleštěmi jednu smetanku po druhé a na talíři je upravte do tvaru hnízda. Pokapejte octem balsamico, osolte, opepřete a na každé hnízdo položte plátek slaniny. Zakapejte vypečeným tukem ze slaniny.
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení