BAVORSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S BRŠLICÍ

Chuť bršlice připomínající petržel se skvěle hodí k bavorskému bramborovému salátu.TITULNI_obalka_Plevel_72dpi_RGB

  • DOBA PŘÍPRAVY: CCA 35 MIN. + ČAS NA ODLEŽENÍ

NA 2 PORCE POTŘEBUJETE

  • 500 g brambor varného typu A
  • 1 nakládaná okurka + trocha nálevu
  • 1 červená cibule
  • 1 hrst mladých bršlicových listů se stonky
  • 100 ml horkého vývaru
  • 2 lžíce octa
  • sůl, pepř
  • špetka cukru
  • 2 lžíce neutrálního oleje (řepkový nebo bodlákový)

bramborovy_salatBrambory vařte 2025 minut. Mezitím si nadrobno nakrájejte nakládanou okurku a cibuli. Omyjte bršlici, oklepejte vodu, trochu osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte nadrobno. Uvařené brambory prudce zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Nakrájejte na plátky a vložte přímo do horkého vývaru. Přidejte ocet, nálev z okurek, cibuli, nakládačku a bršlici a dochuťte pepřem, solí a cukrem. Vše zlehka promíchejte ..a nechte odležet. Olej přimíchejte teprve před podáváním a salát ještě jednou  dochuťte.

Další vhodné rostliny: kokoška pastuší tobolka, hulevník lékařský

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení