Využijte naší vánoční nabídky na knihy se slevou 30% a dopravou zdarma nad 399Kč.

BAVORSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S BRŠLICÍ

Chuť bršlice připomínající petržel se skvěle hodí k bavorskému bramborovému salátu.TITULNI_obalka_Plevel_72dpi_RGB

  • DOBA PŘÍPRAVY: CCA 35 MIN. + ČAS NA ODLEŽENÍ

NA 2 PORCE POTŘEBUJETE

  • 500 g brambor varného typu A
  • 1 nakládaná okurka + trocha nálevu
  • 1 červená cibule
  • 1 hrst mladých bršlicových listů se stonky
  • 100 ml horkého vývaru
  • 2 lžíce octa
  • sůl, pepř
  • špetka cukru
  • 2 lžíce neutrálního oleje (řepkový nebo bodlákový)

bramborovy_salatBrambory vařte 2025 minut. Mezitím si nadrobno nakrájejte nakládanou okurku a cibuli. Omyjte bršlici, oklepejte vodu, trochu osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte nadrobno. Uvařené brambory prudce zchlaďte studenou vodou a oloupejte. Nakrájejte na plátky a vložte přímo do horkého vývaru. Přidejte ocet, nálev z okurek, cibuli, nakládačku a bršlici a dochuťte pepřem, solí a cukrem. Vše zlehka promíchejte ..a nechte odležet. Olej přimíchejte teprve před podáváním a salát ještě jednou  dochuťte.

Další vhodné rostliny: kokoška pastuší tobolka, hulevník lékařský

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.