Využijte naší vánoční nabídky na knihy se slevou 30% a dopravou zdarma nad 399Kč.

Rakytníková polévka s mrkví

Tato polévka je vítanou obměnou k dýňové polévce a je navíc bohatá na vitaminy.Jedle_mesto_titulka_300dpi_RGB

Budete potřebovat:

  • 200 g bobulí rakytníku
  • ½ pórku
  • 1 jablko
  • 600 g mrkve
  • 2 lž. rostlinného oleje
  • 750 ml vody
  • sůl a pepř
  • smetana (není nutná)

Bobule rakytníku dejte do hrnce s trochou vody tak, aby je tak akorát zakryla. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte asi 10 minut prohřát. Přepasírujte přes síto a dřeň zachyťte do nádoby. Pórek nakrájejte na kolečka, jablko a mrkev na malé kousky. Nakrájenou zeleninu pak osmahněte s trochou oleje na pánvi a zalijte vodou. Dochuťte solí a pepřem a asi 15 minut povařte. Rozmixujte a chvilku před podáváním přidejte rakytníkovou dřeň. Nakonec můžete podle libosti zjemnit trochou smetany.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.