Smetanová zmrzlina bez zmrzlinovače

Smetanová zmrzlina je to pravé potěšení po celý rok. Ten, kdo dbá na výživu, se této lahůdky nemusí vzdávat, protože u domácí zmrzliny víme zcela přesně, co obsahuje. Pro velmi krémový výsledek nejlépe použijte přístroj na výrobu zmrzliny, ale s tímto receptem to jde i bez něj.

TITULKA_Kuchyne_72dpi_RGB

Na 4 velké porce zmrzliny potřebujete:

  • 500 g ovoce (čerstvé nebo mražené)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g cukru
  • 150 g přírodního jogurtu
  • šťávu z poloviny citronu (u kyselého ovoce vynechejte) vanilku nebo vanilkový cukr dle chuti

Postup:

  1. Ovoce omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky o velikosti 2 až 3 cm a zamrazte v mrazáku (pokud nepoužíváte již mražené ovoce).
  2. Zmrazené ovoce smíchejte s cukrem, jogurtem a případně s citronovou šťávou.
  3. Vše společně rozmixujte ve výkonném mixéru
  4. Vyšlehejte smetanu tak, aby byla pevná a zjemněte dle chuti vanilkou/vanilkovým
  5. Smetanu opatrně vmíchejte do rozmixovaného
  6. Krémovou hmotu zamrazte v mrazáku.
  7. Před servírováním ještě jednou důkladně promíchejte nebo podle konzistence promíchejte v robotu, aby byla zmrzlina pěkně krémová.

 Tip: Pro ještě krémovější výsledek hmotu občas promíchejte i během zamrazování.

 zmrzlina

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení