Využijte naší vánoční nabídky na knihy se slevou 30% a dopravou zdarma nad 399Kč.

Tortilla

Z cizrnové mouky lze vykouzlit nejen míchaná vajíčka, ale také středomořské speciality jako například tortillu.TITULNI_obalka_Veganska_kuchyne_72dpi_RGB

Na vydatnou tortillu pro dvě osoby potřebujete:

  • 4 brambory
  • 1 cibuli nakrájenou na malé kostičky
  • 1 stroužek najemno nasekaného česneku
  • ¾ šálku cizrnové mouky (cca 70 g)
  • 1 lžč. kypřicího prášku do pečiva
  • ½ šálku vody (120 ml)
  • 1 lž. octa
  • 1 lžč. mleté papriky
  • pepř a sůl podle chuti
  • olej na smažení

 

Postup přípravy:

  1. Brambory nakrájejte na tenké plátky a osmahněte dozlatova.
  2. Cibuli a česnek nechte na pánvi zesklovatět a spolu s bramborami jedejte stranou.
  3. Cizrnovou mouku promíchejte s kypřicím práškem do pečiva a všemi druhy suchého koření. Přilijte vodu a ocet a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Cizrnovou hmotu smíchejte s bramborami, cibulí a česnekem.
  5. Na pánvi rozehřejte olej, vzniklou hmotu přendejte do pánve, přikryjte poklicí a opékejte na mírném až středním ohni z každé stranyasi 10 minut.

Při obracení tortilly postupujte tak, že ji z pánve nejprve překlopíte na talíř a odtud ji necháte opět sklouznout na pánev. I tento recept je možné podle libosti obměňovat čerstvými či sušenými bylinkami a například houbami a pórkem místo brambor a cibule.

tortila1

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.