Tortilla

Z cizrnové mouky lze vykouzlit nejen míchaná vajíčka, ale také středomořské speciality jako například tortillu.TITULNI_obalka_Veganska_kuchyne_72dpi_RGB

Na vydatnou tortillu pro dvě osoby potřebujete:

  • 4 brambory
  • 1 cibuli nakrájenou na malé kostičky
  • 1 stroužek najemno nasekaného česneku
  • ¾ šálku cizrnové mouky (cca 70 g)
  • 1 lžč. kypřicího prášku do pečiva
  • ½ šálku vody (120 ml)
  • 1 lž. octa
  • 1 lžč. mleté papriky
  • pepř a sůl podle chuti
  • olej na smažení

 

Postup přípravy:

  1. Brambory nakrájejte na tenké plátky a osmahněte dozlatova.
  2. Cibuli a česnek nechte na pánvi zesklovatět a spolu s bramborami jedejte stranou.
  3. Cizrnovou mouku promíchejte s kypřicím práškem do pečiva a všemi druhy suchého koření. Přilijte vodu a ocet a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Cizrnovou hmotu smíchejte s bramborami, cibulí a česnekem.
  5. Na pánvi rozehřejte olej, vzniklou hmotu přendejte do pánve, přikryjte poklicí a opékejte na mírném až středním ohni z každé stranyasi 10 minut.

Při obracení tortilly postupujte tak, že ji z pánve nejprve překlopíte na talíř a odtud ji necháte opět sklouznout na pánev. I tento recept je možné podle libosti obměňovat čerstvými či sušenými bylinkami a například houbami a pórkem místo brambor a cibule.

tortila1

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení