Veganské dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky připravíte jednoduše a pochutnáte si na nich se zele- ninou, salátem nebo bramborami jako přílohou. Navíc se výtečně hodí do zimních vegeburgerů.619-2_smarticular--konec-plytvani

Na čtyři velké nebo osm malých karbanátků budete potřebovat následující suroviny:

  • 500 g dýňové dužiny, například z muškátové dýně nebo dýně hokkaido
  • ½ jablka
  • 1 malou cibuli
  • 4 lž. jemných ovesných vloček, špaldové mouky nebo mletých lněných semínek
  • 4–5 lž. řepkového nebo olivového oleje
  • 1 lžč. kurkumy
  • 50 ml zeleninového vývaru nebo vody kukuřičnou krupici k obalení sůl, pepř
  • 2 lž. strouhaných mandlí (nejsou nutné, případně dodají ještě více křupavosti dýňová nebo slunečnicová semínka)

Dýňové karbanátky připravíte takto:

  1. Dýni oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na větší Dýni hokkaido neodstraňujte slupku.
  2. Jablko nakrájejte na větší kostky, cibuli
  3. Cibuli zpěňte na oleji v pánvi a dejte
  4. Kousky jablek a dýně dejte na pečicí plech, pokapejte jednou až dvěma lžícemi oleje a pečte na cca 150 °C (horkovzdušný ohřev) 20 minut doměkka.
  5. Poté dejte měkkou dýni a jablka spolu s vločkami, vývarem, kur- kumou a trochou soli do mísy a rozmixujte
  6. Přimíchejte cibuli a mandle nebo semínka. Dochuťte solí a pepřem.
  7. Nechte zakrytou směs 10 minut odstát, aby se dobře Pokud je příliš suchá, přidejte ještě trochu vody.
  8. Vytvarujte karbanátky a obalte je v kukuřičné
  9. Zbytek oleje rozehřejte v pánvi a na středním ohni smažte dýňové karbanátky dozlatova, po každé straně asi 7 minut

 

Dýňové karbanátky chutnají skvěle jak teplé, tak studené, a můžete je dokonce zamrazit.

 karbanatky

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení