VEJCE SE SEDMIKRÁSKAMI – OEUFS COCOTTE

Ve Francii si pochutnávají na tekutějších vajíčkách ze zapékacích mističek s kouskem bílého chleba.sedmikrasky

DOBA PŘÍPRAVY: CCA 30 MIN.

NA 4 PORCE POTŘEBUJETE

  • 1 hrst sedmikráskových růžic
  • 50 g sýru (např. Gruyére)
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 80 g crème fraîche
  • sedmikrásková nebo obyčejná sůl, pepř
  • měkké máslo
  • 4 vejce

 

  • Troubu předehřejte na 200 °C na horní a spodní ohř Rošt zasuňte doprostřed trouby. Čtyři malé zapékací mističky postavte do žáruvzdorné mísy a tu naplňte vroucí vodou do výšky 1 cm pod okraj mističek. Malé misky opět vyjměte a velkou mísu postavte na rošt do horké trouby.
  • Očistěte růžice sedmikrásek, omyjte je a vytřepejte z nich vodu. Sýr nakrájejte na drobné kousky, oloupejte cibuli a nakrájejte ji. Vše rozmixujte společně s olejem. Vmíchejte crème fraîche, osolte a opepřete.
  • Zapékací mističky vymažte máslem, naplňte krémem asi 1 cm pod okraj. Do krému vytvarujte malý důlek a do důlku rozklepněte vajíč Žloutek musí zůstat vcelku.
  • Vajíčko trochu posolte a mističku pomocí kleští opatrně postavte do horké Vajíčka vařte 1015 minut, podle toho, jak moc tekutá je chcete mít.

Další vhodné rostliny: kopřiva, merlík bílý, kapustka obecná, jetel luční, ptačinec prostřední, jitrocel

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení