Využijte naší vánoční nabídky na knihy se slevou 30% a dopravou zdarma nad 399Kč.

Zdravé raw sušenky

Ten, kdo se stravuje vegansky nebo dokonce pouze raw stravou, bude tyto sušenky milovat! Připravit tento recept je naprostá hračka a obejdete se zcela bez mouky a másla, vajíčka, a především bez pečení. Výsledkem jsou lahodné raw sušenky, které se nemusí bát srovnání s pečeným cukrovím.TITULKA_Kuchyne_72dpi_RGB

Na cca 400 g cukroví potřebujete:

  • 200 g sušeného ovoce
  • 200 g mandlí
  • agávový sirup

Takový je postup:

  1. Mandle nechte odmočit ve vodě 12 až 24 hodin, poté nasekejte najemno.
  2. Ovoce nakrájejte nahrubo.
  3. Smíchejte ovoce a mandle a pomocí tyčového mixéru vypracujtehladké těsto.
  4. Ta správná konzistence: Pokud je těsto příliš měkké, popř. lepivé, přidejte ještě více nasekaných nebo i mletých mandlí. Je-li těsto naopak příliš suché, přidávejte postupně trochu sirupu z agáve.
  5. Těsto vyválejte mezi dvěma listy papíru na pečení a vytvořte slabý plát.
  6. Dle libosti vykrájejte vykrajovátky nebo rozkrájejte nožem na požadované rozměry.
  7. Sušenky rozložte na pečicí papír.
  8. Sušte v sušičce na ovoce 12 až 24 hodin při teplotě 40 °C (raw).

Během procesu testujte, aby sušenky nebyly příliš tvrdé. Pokud nemusíte mít nutně raw sušenky, můžete navýšit teplotu, a tím urychlit sušení (šest hodin při 60 °C nebo 4 hodiny při 80 °C).

Veganské nebo dokonce raw cukroví je hotové!

susenky

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.