Zdravé raw sušenky

Ten, kdo se stravuje vegansky nebo dokonce pouze raw stravou, bude tyto sušenky milovat! Připravit tento recept je naprostá hračka a obejdete se zcela bez mouky a másla, vajíčka, a především bez pečení. Výsledkem jsou lahodné raw sušenky, které se nemusí bát srovnání s pečeným cukrovím.TITULKA_Kuchyne_72dpi_RGB

Na cca 400 g cukroví potřebujete:

  • 200 g sušeného ovoce
  • 200 g mandlí
  • agávový sirup

Takový je postup:

  1. Mandle nechte odmočit ve vodě 12 až 24 hodin, poté nasekejte najemno.
  2. Ovoce nakrájejte nahrubo.
  3. Smíchejte ovoce a mandle a pomocí tyčového mixéru vypracujtehladké těsto.
  4. Ta správná konzistence: Pokud je těsto příliš měkké, popř. lepivé, přidejte ještě více nasekaných nebo i mletých mandlí. Je-li těsto naopak příliš suché, přidávejte postupně trochu sirupu z agáve.
  5. Těsto vyválejte mezi dvěma listy papíru na pečení a vytvořte slabý plát.
  6. Dle libosti vykrájejte vykrajovátky nebo rozkrájejte nožem na požadované rozměry.
  7. Sušenky rozložte na pečicí papír.
  8. Sušte v sušičce na ovoce 12 až 24 hodin při teplotě 40 °C (raw).

Během procesu testujte, aby sušenky nebyly příliš tvrdé. Pokud nemusíte mít nutně raw sušenky, můžete navýšit teplotu, a tím urychlit sušení (šest hodin při 60 °C nebo 4 hodiny při 80 °C).

Veganské nebo dokonce raw cukroví je hotové!

susenky

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení