Květen: měsíc lásky a nových začátků

Máj lásky čas, ale také doba, kdy je jaro v plném proudu. V přírodě vše ožívá, roste, voní a mění se. Jedná se vlastně o měsíc znovuzrození a to nejen v přírodě, ale i v našich životech. Dlouhé noci střídají dlouhé dny a počasí nás táhne ven znovu načerpat sílu, o kterou nás připravila zima.

A v tomto duchu se nesou i naše knižní tipy na měsíc květen – Příběh o odvaze a změně Srdce nemá vrásky, Řeka zázraků plná lásky k plynoucímu životu, knihy pro seberozvoj Nastartujte svou štítnou žlázu a 50 vět, které vám usnadní život a nakonec komiks o moudrosti přírody Tajný život stromů.

Srdce nemá vrásky

Náš seznam začínáme s dlouho očekávaným pokračováním oblíbeného románu Láska ve špičce italské boty. Druhý díl nás znovu zavede do života Blanky, která se rozhodla pro změnu a začala znovu naplno žít. Tentokrát se Blanka a její nová láska Agostino potýkají s rodinnými problémy v malebné Kalábrii. Kromě romantického příběhu se můžete těšit také na autentické italské recepty, které doplňují celkovou atmosféru knihy. Příběh střídá lokality od slunné Sicílie po zasněžené Dolomity a vrátí nás i do Česka, kde se odehrávají další klíčové momenty Blančina života.

Více o knize
květen měsíc lásky
květen měsíc lásky

Řeka zázraků

Pokračujeme s neméně očekávanou knihou pocházející z pera oblíbeného moderátora a popularizátora vědy a životního prostředí Vladimíra Kořena. Kniha je psána formou povídek z autorova života, který plyne stejně jako řeka. Příběhy jsou plné dojemných i humorných momentů, které reflektují jeho osobní i profesní cestu. Příběhy se rodí mezi domy lázeňských Teplic, mezi horami Českého středohoří, mezi skalami kokořínského a řepínského dolu. Projdete se velínem zpravodajství České televize i kanceláří říčanské radnice. Kniha poskytuje intimní pohled na autorovi vztahy a zážitky, a je bohatým zdrojem inspirace pro každodenní život.

Více o knize

Nastartujte svou štítnou žlázu

Nyní se dostáváme ke knihám o seberozvoji a zdraví. První z nich je tato praktická příručka, která adresuje problémy s hypotyreózou a Hashimotovu tyreoiditidou, se kterými se potýká mnoho žen. Autorka Knihy Hannah Hauserová je nutriční poradkyní a sama si prošla bojem s hypofunkcí štítné žlázy. V knize se zaměřuje na pochopení příčin snížené funkce štítné žlázy a nabízí metodu pro její efektivní řešení – pro-metabolickou stravu. Kniha je doplněna o samotestování a tipy, jak správně pečovat o tento důležitý orgán.

Více o knize
květen měsíc lásky
květen měsíc lásky

50 vět, které vám usnadní život

Druhou knihu má na svědomí Karin Kuschik, zkušená koučka s více než dvacetiletou praxí. Ta byla mnohokrát svědkem toho, jak se lidé zbytečně dostávají do konfliktů a plýtvají v nich svojí energií, proto se rozhodla zakročit a pomoci. V knize vypráví příběhy ze života, na kterých vysvětluje, proč mají některé věty cenu zlata. Jedná se o ideální četbu pro ty z vás, kteří chtějí zlepšit své komunikační dovednosti a najít vnitřní klid.

Více o knize

Tajný život stromů - komiks

Na závěr se dostáváme k tématu přírody a důležitosti stromů. Nejslavnější lesník Peter Wohlleben se spojil s ilustrátorem Benjaminem Flaem a scénáristou Fredem Bernardem, aby přetvořili jeho dílo do formy komiksu pro děti. Kniha je vizuálně poutavá a edukativní, poskytuje fascinující pohled na ekosystémy a biologii stromů a je doprovázena Wohllebenovými osobními příběhy z praxe lesníka.

Více o knize
květen měsíc lásky
Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet