Předložka do koupelny

Ze starých ručníků snadno vyrobíte silnou a savou předložku do koupelny. Nepotřebujete k tomu ani šicí stroj. Kulatá předložka z tohoto návodu má průměr asi 60 cm. Pokud chcete vyrobit větší, musíte podle toho navýšit počet ručníků.770_titulni-obalka-upcyklace-rgb

 Předložku do koupelny vyrobíte takto:

  1. Ze všech ručníků odstřihněte lemy a tkané okraje. Potom froté látku podélně nastříhejte na pruhy o šířce asi 7 cm.
  1. Pruhy podélně přeložte směrem dovnitř a potom pruh ještě jednou přeložte uprostřed tak, aby okraje ležely uvnitř a vznikl pevný úzký provaz. Zafixujte pomocí špendlí- ků. Stejným způsobem poskládejte a zafixujte další dva pruhy.
  2. Tři pruhy sepněte na horním konci spínacím špendlíkem a případně je přivažte kouskem provázku k noze stolu nebo něčemu podobnému. Potom z provazu pleťte cop a při- tom odstraňujte špendlíky.
  3. Ke konci tří spletených pruhů ručníku přišijte pomocí několika stehů vždy další tři pruhy tak, aby se překrývaly o 1 cm. Pokračujte ve splétání a opakujte kroky 2 až 4, dokud nezískáte asi 6,5 m dlouhý cop.
  1. Cop z ručníků naplocho stočte do tvaru šneka tak, aby byl vidět vzor copu. Postupujte přitom kolem do- kola a volný konec vždy ještě ručně přišijte k předchozí řadě. Konec posledního přišijte ke spodní stra- ně tak, aby nebyl vidět.

Díky několika vrstvám froté  ručníků je předložka velmi měkká a savá. Můžete ji prát úplně stejně jako použité ručníky.

 koberecek

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet