Léčení silou přírody

Léčení silou přírody
Prof.Dr. Andreas Michalsen

Kniha „Léčení silou přírody“ od prof. Dr. Andrease Michalsena by měla být v každé knihovně, neboť témata přírodní medicíny jsou aktuálnější než kdy dříve. Klasičtí lékaři občas pohrdají účinnými postupy, třebaže o nich nic nevědí a ani s nimi nemají žádnou zkušenost. Medicína totiž přírodní lékařství potřebuje – naléhavěji než kdy v minulosti.

A my lidé (potenciální pacienti) ji potřebujeme o to více. Přírodní medicína se stala v Německu vědecky podloženou disciplínou. Se školskou medicínou nesoutěží, ale doplňuje ji. Snad i v Čechách se blýská na lepší časy.

Pro pacienty není až tak důležitý vědecký punc, ale to, že metoda funguje. Téměř vždy je však nutné změnit svůj postoj k životu a pochopit, že zdar léčení závisí na pochopení rovnice tělo, duše, duch. V přírodní medicíně jde vždy o komplexní léčbu. Spolupráce a svobodné rozhodování pacienta je nutné. Mnoho pacientů se zajímá o přírodní medicínu, protože má strach z vedlejších účinků léků. A právem!

Školská medicína nadále místo chronicky nemocných léčí příznaky: proto na mnoho lidí čeká na stole při snídani dávkovač s osmi či deseti barevnými pilulkami. Za náš moderní život platíme svým zdravím, přičemž chronické nemoci často pramení z chybné medikace.

Pan prof. Dr. Andreas Michalsen velmi vyzdvihuje a propaguje vodu jako léčivé medium a jídlo jako lék na mnoho nemocí. Píše o léčivé síle rostlin, o akupunktuře a ajurvédské medicíně. Jeho medicínský záběr je neuvěřitelně široký. Velmi srozumitelně popisuje souvislosti v léčení a v knize se se čtenáři dělí o prověřené postupy u osmi běžných chronických onemocnění. V berlínské univerzitní nemocnici Charité podrobil také vědeckému průzkumu tradiční postupy, jako je léčba pijavicemi, pouštění žilou, joga či půst a s velkými úspěchy je uplatňuje v klinické praxi.

V této knize ukazuje, jak lze čelit výzvám moderního života prostřednictvím metod odbourávání stresu a zdravého životního stylu.

Velmi zajímavou kapitolou je jídlo „Jídlo jako lék“. Málo se ví, že zdravotní účinky středomořské stravy nepramení z ryb, nýbrž z olivového oleje, zeleniny a ořechů.

Živočišné tuky v mase a uzeninách zase vedou k srdečním onemocněním, cukrovce a rakovině. Cukr, jako bílý jed, škodí nejen zubům, ale i srdci a mozku. To, že mléko, mléčné výrobky a vejce nejsou zdravé – to si štěbetají již vrabci na střeše. Ale, že modré světlo vyzařované displeji a monitory potlačuje spánkový hormon melatonin, to je pro „počítačovou“ generaci rána pod pás.

Všichni toužíme být zdraví, šťastní, v pohodě, při síle i v seniorském věku. Něco pro to ale musíme začít dělat. Když ne my, tak kdo tedy? Pro začátek stačí omezovat coca-colu, solené brambůrky, sladké dobroty, bílou mouku. Více se pohybovat, méně stresovat (každý jsme nahraditelný) a více pozornosti věnovat malým drobným věcem a radostem všedního dne. Jak jednoduché! Nic nás to nestojí (ještě ušetříme) a dokonce možná budeme i zdravější.

Autor knihy nám všem nabízí možnosti, jak zlepšit kvalitu svého života bez léků a stresu a jak se dopracovat k větší vnitřní svobodě.

Ta změna za to stojí.

 

 jméno autora je uloženo v redakci

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení