Netrapte se s únavou a najděte ztracenou energii

Tento titul je určený především těm, kteří by si přáli mít více energie, chtějí zůstat zdraví a vitální až do vysoké věku, nebo se cítí často dost unavení, případně cítí divné příznaky a podobně. Chronický nedostatek energie je totiž vždy varovným signálem, který naznačuje záhadný deficit ve zdravých procesech těla, mysli a duše a je třeba odhalit příčiny.BANNER_1_2048x2048_fcb_Energie_72dpi_RGB_bila

 Kniha je rozdělena do tří velkých částí a mnoha menších kapitol. První část se zaměřuje na skryté zloděje energie, druhá část je praktičtější a zabývá se cestou z labyrintu a poslední přináší přímo 30DENNÍ PROGRAM ENERGY!. V první části se tak dozvíte, že s energií úzce souvisí trávení, ale že energii berou také tiché záněty, některé potraviny nebo léky. Čtenáři určitě ocení samotesty, díky kterým mohou zjistit, zda netrpí popisovanými neduhy a také taháky pro návštěvu lékaře, kde jsou uvedena možná vyšetření a podobně. Věrohodnost pak zvyšují případy konkrétních pacientů, se kterými se Anne Flecková potkala.

 K léčivým metodám patří nalezení správného rytmu, včetně kvalitního spánku, dobrá strava, a především zdravé trávení. V knize zjistíte, jak jej obnovit a podpořit. Najdete zde i rady týkající se detoxikace a zjistíte spoustu praktických rad o doplňcích stravy. Důležité je také redukovat stres a využívat dary přírody. V rámci měsíčního programu Energy! je třeba dodržovat určité kroky a přejít na popisovaný jídelníček. Zveřejněné recepty jsou velmi zajímavé a stojí za vyzkoušení i bez celkového programu. Zaujal mě například: mrkvový salát s papájou, mátou a dýňovými semínky, květáková miska s quinoou a kari mandlovým dresinkem nebo pastináková kaše a jablkem a kokosem.

 Energie! je obsáhlá kniha, která se však velmi dobře čte a obsahuje spoustu cenných informací. Mě například překvapila rada týkající se syrové stravy večer s tím, že saláty a syrová strava jsou poměrně oblíbené a považují se za zdravé. Ale tehdy, když si je dáte jako pozdní svačinu. Syrová strava je totiž relativně těžko stravitelná. „Později během dne již nelze syrovou stravu dostatečně strávit. Zahálí ve střevech a v případě potřeby ji rozkládají užitečné střevní bakterie kvašením. Při nouzovém kvašení nevzniká pouze známý alkohol, etylalkohol, který mnoho z nás oceňují ve formě sklenky vína, ale i jedovaté alkoholy jako butanol, methanol a propanol. Tyto toxiny ze syrových potravin musejí játra v noci odbourávat,“ píše se na straně 138.

foto_anne_fleck

I když netrpíte žádnými problémy, zjistíte zde mnoho nového a minimálně se můžete nad něčím zamyslet, nebo sebe a své zdraví více sledovat.

Anne Flecková je německá lékařka, internistka, revmatoložka a mezinárodně uznávaná odbornice na preventivní a nutriční medicínu. Je také považována za průkopnici celostní medicíny. Ve své inovativní metodě propojila poznatky z moderního výzkumu s tradičními léčebnými metodami. Svým přístupem ukazuje, jak přijít na kloub tomu, když vás něco trápí, a jak zůstat zdraví. Žije v Hamburku, kde provozuje svoji vlastní praxi. Další informace najdete na www.docfleck.com.

 © Jana Langerová, Kultura21.cz

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení