Veganské dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky připravíte jednoduše a pochutnáte si na nich se zele- ninou, salátem nebo bramborami jako přílohou. Navíc se výtečně hodí do zimních vegeburgerů.619-2_smarticular--konec-plytvani

Na čtyři velké nebo osm malých karbanátků budete potřebovat následující suroviny:

  • 500 g dýňové dužiny, například z muškátové dýně nebo dýně hokkaido
  • ½ jablka
  • 1 malou cibuli
  • 4 lž. jemných ovesných vloček, špaldové mouky nebo mletých lněných semínek
  • 4–5 lž. řepkového nebo olivového oleje
  • 1 lžč. kurkumy
  • 50 ml zeleninového vývaru nebo vody kukuřičnou krupici k obalení sůl, pepř
  • 2 lž. strouhaných mandlí (nejsou nutné, případně dodají ještě více křupavosti dýňová nebo slunečnicová semínka)

Dýňové karbanátky připravíte takto:

  1. Dýni oloupejte, zbavte semen a nakrájejte na větší Dýni hokkaido neodstraňujte slupku.
  2. Jablko nakrájejte na větší kostky, cibuli
  3. Cibuli zpěňte na oleji v pánvi a dejte
  4. Kousky jablek a dýně dejte na pečicí plech, pokapejte jednou až dvěma lžícemi oleje a pečte na cca 150 °C (horkovzdušný ohřev) 20 minut doměkka.
  5. Poté dejte měkkou dýni a jablka spolu s vločkami, vývarem, kur- kumou a trochou soli do mísy a rozmixujte
  6. Přimíchejte cibuli a mandle nebo semínka. Dochuťte solí a pepřem.
  7. Nechte zakrytou směs 10 minut odstát, aby se dobře Pokud je příliš suchá, přidejte ještě trochu vody.
  8. Vytvarujte karbanátky a obalte je v kukuřičné
  9. Zbytek oleje rozehřejte v pánvi a na středním ohni smažte dýňové karbanátky dozlatova, po každé straně asi 7 minut

 

Dýňové karbanátky chutnají skvěle jak teplé, tak studené, a můžete je dokonce zamrazit.

 karbanatky

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet