Hřejivý polštářek

Polštářek naplněný třešňovými peckami nebo například špaldou pomůže ulevit od nejrůznějších potíží. Pokud si ho ušijete sami, vyberete barvu, tvar i náplň podle svého gusta, bude naprosto originální a může posloužit i jako dárek pro vaše blízké. Hlavně rodiče miminek potěší tato pomůcka proti dětským kolikám. Srdcovitý polštářek ušitý podle uvedeného návodu měří na výšku přibližně 27 cm a na šířku 30 cm. Ideální je použít starší ručník nebo nepoužívaná trička.Smarticular_darky_front_1

Potřebujete:

  • 2 kusy látky à 28 × 31 cm na vnitřní polštářek, např. ze staré pánské košile
  • 1 kus látky 29 × 32 cm na přední stranu povlaku
  • 1 kus látky 18 × 32 cm na zadní stranu povlaku, část 1.
  • 1 kus látky 21 × 32 cm na zadní stranu povlaku, část 2.
  • cca 750 g náplně, např. špaldová zrnka nebo pecky z třešní

Postup výroby:

  1. Položte na sebe kusy látky na vnitřní polštářek, sestehujte je a vystřihněte tvar srdce. Klidně si předtím připravte papírový vzor.
  2. Vystřižená látková srdce použijte jako šablony pro látku na povlak. Látku na povlak ale vystřihněte o centimetr větší (než rozměr vnitřního polštářku).
  3. Oba kusy látky na zadní stranu povlaku na sebe položte tak, aby vznikl obdélník o rozměrech 29 × 32 cm. Zadní stranu vystřihněte do tvaru srdce, také přibližně o centimetr větší.
  4. Látky na vnitřní polštářek sešpendlete a sešijte přibližně 1 cm od okraje. Ponechte asi 10cm otvor na obrácení.
  5. Otvorem látku protáhněte, obraťte a naplňte zrníčky nebo peckami. Nakonec otvor zašijte.
  6. Okraje látky na zadní straně, které se překrývají, obrubte tak, že rovnou stranu látky se špičkou srdce nejprve zahnete maximálně o 1 cm a zažehlíte a pak to samé uděláte ještě jednou. Stejně tak rovnou hranu druhé látky s obloučky dvakrát ohněte a zažehlete. Zažehlené okraje prošijte. Pokud jste si pro obě zadní strany vybrali látku, která je v plánovaném otvoru už obroubená (třeba kraje starého froté ručníku), látku nemusíte pochopitelně obšívat.
  7. Přední a zadní stranu povlaku přiložte lícovými stranami k sobě, sestehujte je a 1 cm od okraje kolem dokola sešijte.
  8. Nakonec povlak obraťte a navlékněte ho na naplněný vnitřní polštářek.

 

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet