Růže z papíru

Co takhle oslavenci pogratulovat s kyticí vlastnoručně vyrobených růží z papíru?Smarticular_darky_front_1
Nebudete tak muset kupovat řezané květiny, které většinou cestovaly přes půlku světa, navíc potěšíte milou pozorností. Ideálně vytvořte rovnou celou kytici, vyrobit růže z papíru je totiž brnkačka.

Na jednu růži potřebujete:

  • 1 pruh papíru v barvě růže dle vlastního výběru, asi 2 cm široký a 60 cm dlouhý – pokud tak dlouhý pruh nemáte, slepte k sobě více kratších, nebude to později vidět lepidlo pro kutily
  • 1 špejle nebo drát na stonek
  • Růže můžete navíc svázat ozdobnou mašlí.

Postup výroby:

  1. Na jednom konci pruhu si naznačte podlouhlý trojúhelník a papír ohněte podle něj šikmo dopředu.
  2. Ohnutý pruh ohněte znovu dopředu. Vznikne tak krátký stonek, za který vznikající květinu můžete v následujících krocích pohodlně držet.
  3. Držte za začátek (stonek), který směřuje dolů, pravou část pruhu zahněte dozadu podle naznačeného trojúhelníku. Papírový pruh pak obtočte kolem stonku.
  4. Zbývající pruh nyní opakovaně skládejte šikmo dozadu, jak je vidět na obrázku vpravo, a složený papír dále navíjejte.
  5. Tento krok opakujte, dokud postupně nevznikne květ růže.
  6. Jakmile je květ větší, omotávejte „okvětní lístky“ volněji, aby vznikl krásně rozvitý květ. Nesnažte se příliš o pravidelnost, ledabylost působí přirozeněji. Pozvolna tak vzniká květ.
  7. Jakmile je celý pruh zcela navinutý, konec papíru přilepte.
  8. Část, za kterou jste květinu drželi, zvnějšku ohněte nahoru a na témže místě k ní přilepte konec.
  9. Jako stonek vám poslouží špejle, kterou zespoda jemně zasunete do květu a přilepíte. Drátek připevníte k vnitřku květu i bez lepení.

A růže je hotová! Na kytici budete potřebovat ještě několik dalších růží a hezkou mašli na svázání. Růže bez stonku se také skvěle hodí jako dekorace na stůl nebo místo mašličky jako ozdoba na zabalený dárek.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet