Smetanová zmrzlina bez zmrzlinovače

Smetanová zmrzlina je to pravé potěšení po celý rok. Ten, kdo dbá na výživu, se této lahůdky nemusí vzdávat, protože u domácí zmrzliny víme zcela přesně, co obsahuje. Pro velmi krémový výsledek nejlépe použijte přístroj na výrobu zmrzliny, ale s tímto receptem to jde i bez něj.

TITULKA_Kuchyne_72dpi_RGB

Na 4 velké porce zmrzliny potřebujete:

  • 500 g ovoce (čerstvé nebo mražené)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g cukru
  • 150 g přírodního jogurtu
  • šťávu z poloviny citronu (u kyselého ovoce vynechejte) vanilku nebo vanilkový cukr dle chuti

Postup:

  1. Ovoce omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky o velikosti 2 až 3 cm a zamrazte v mrazáku (pokud nepoužíváte již mražené ovoce).
  2. Zmrazené ovoce smíchejte s cukrem, jogurtem a případně s citronovou šťávou.
  3. Vše společně rozmixujte ve výkonném mixéru
  4. Vyšlehejte smetanu tak, aby byla pevná a zjemněte dle chuti vanilkou/vanilkovým
  5. Smetanu opatrně vmíchejte do rozmixovaného
  6. Krémovou hmotu zamrazte v mrazáku.
  7. Před servírováním ještě jednou důkladně promíchejte nebo podle konzistence promíchejte v robotu, aby byla zmrzlina pěkně krémová.

 Tip: Pro ještě krémovější výsledek hmotu občas promíchejte i během zamrazování.

 zmrzlina

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet