KNIHY Z EXKLUZIVNÍ EDICE NAKLADATELSTVÍ KAZDA

Jednoznačně doporučujeme výjimečné knihy z exkluzivní edice Nakladatelství KAZDA, které jsou v malém nákladu k dostání exkluzivně pouze v e-shopu nakladatelství KAZDA. Je to způsob, jak nabízet mimořádné, ale relativně speciální knihy, které by jinak v češtině nevyšly. Výjimečné knihy Příručka k pozorování ptáků, Stopy evropských zvířat a Cesta k poslední řece v knihkupectví neseženete, ale můžete si je objednat exkluzivně v našem e-shopu.  

Příručka k pozorování ptáků

Ptačí svět je plný překvapení. To ví každý, kdo už někdy na zahradě zahlédl dudka chocholatého. Pozorování ptáků už dávno není jen vědeckou činností – stalo se oblíbenou volnočasovou aktivitou spojenou s pobytem v přírodě. S „birdwatchingem“ a určováním mnoha druhů ptactva pomůže Příručka k pozorování ptáků. Začátečníci i zkušení pozorovatelé v ní najdou informace o více než 260 ptačích druzích, 650 barevných fotografií a 400 ilustrací, srozumitelné rady, jak správně určit věk, jak se vyznat i v obtížně určitelných druzích a praktické tipy pro vybavení do terénu, pořizování záznamů, odborné sčítání ptáků a návody na to, jak zažít nezapomenutelná pozorování, aniž by to ptáky rušilo. 

Nahlédněte do knihy

detail knihy Příručka k pozorování ptáků
KNIHY Z EXKLUZIVNÍ EDICE NAKLADATELSTVÍ KAZDA
KNIHY Z EXKLUZIVNÍ EDICE NAKLADATELSTVÍ KAZDA

Stopy evropských zvířat

Vydejte se na výpravy po stopách zvířat a s nadšením se zapojte do skutečných vztahů se skutečnými zvířaty ve skutečném světě. Hledání a rozeznávání zvířecích stop je skvělým zážitkem také pro děti. Začínajícím i pokročilým stopařům může v terénu pomoct dobře zpracovaná příručka. Kniha Stopy evropských zvířat nabízí na 816 stranách úvod do základů stopování, podrobné popisy a návody na měření stop a chůze zvířat, návody na srovnání běžně zaměňovaných druhů a srovnávací tabulky stop savců a ptáků v životní velikosti. Najdete v ní také informace o stezkách, úkrytech a rozmanitých stopách nejvýznamnějších ptáků, plazů, obojživelníků a bezobratlých. Vše je podáno přehledně a srozumitelně a doplněno 1 100 fotografiemi a 500 ilustracemi. Pokud jste vášnivým stopařem, tato výjimečná příručka nevídaného rozsahu je tím pravým čtením pro vás.

Nahlédněte do knihy

detail knihy Stopy evropských zvířat

Cesta k poslední řece

Pokud chcete svým dětem dopřát opravdu výjimečný čtenářský zážitek, sežeňte jim originální cestopis ve formě ručně psaného cestovatelského deníku neznámého dobrodruha. Příběh riskantní výpravy do amazonského deštného pralesa začíná objevem tajemné mapy, ze které někdo z neznámých důvodů vymazal řeku. Při čtení napínavého příběhu o hledání tajemství této ztracené řeky děti zažijí setkání s kajmanem, anakondou, neuvěřitelnou přírodou a množstvím neznámých pralesních zvířat a rostlin. Nechybí půvabné ručně kreslené ilustrace a tipy na přežití v divočině. Zábavná, poučná a bohatě ilustrovaná kniha Cesta k poslední řece vzbudí zájem všech mladých čtenářů nejen o deštný prales, ale také o to, aby se sami dostali ven a zažili nějaké dobrodružství.

Nahlédněte do knihy 

detail knihy Cesta k poslední řece
KNIHY Z EXKLUZIVNÍ EDICE NAKLADATELSTVÍ KAZDA
Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet