Lásku ve špičce italské boty si nezapomeňte přibalit do kufru

Láska ve špičce italské boty je název knihy Blanky Malé, která nedávno vyšla v nakladatelství Kazda. Jedná se o velmi čtivý román, který si užijete nejen na dovolené.Laska_Italie_krestHK_02_FB_72dpi_RGB

Kniha je osobním vyprávěním Blanky. S tou se seznamujeme ve chvíli, kdy se rozvádí a prochází tak nelehkým obdobím. Když si jede odpočinout do své milované Itálie, potkává tam o několik let mladšího Agostina, který jí postupně změní život. Tráví s ním nezapomenutelné chvíle v Kalábrii, ale zažívá také odloučení spojené se vztahem na dálku. Doma v České republice zase čelí problémům s mladší dcerou.

Blanka Malá v rozhovoru prozradila, že počítala s tím, že jde s kůží na trh a že měla velkou podporu od přátel, od svých dětí a dostala souhlas také od partnera, což bylo rozhodující. Díky tomu mohla být v knize upřímná a otevřená, jinak by jí nedávala smysl. „A také jsem si řekla, že kdyby měla pomoci jedné, jediné ženě, která díky ní najde odvahu plnit si sny anebo si najde cestu zpátky k sobě, mělo to smysl,“ doplňuje.

V Lásce ve špičce italské boty najdete na konci některých kapitol také recepty na jídla zmiňovaná v rámci příběhu. Můžete si tak doma připravit například těstoviny fileja s paštikou, dezert pignolata calabrese, tagliatelle all´uovi, nebo moučník amore mio. Osobně jsem to přivítala, ke knize mi to sedělo a přišlo jako příjemné ozvláštnění. A přimlouvám se u autorky, aby jednou vydala i kuchařku a byla v ní tak svá jako v této knize!

Nakladatelství Kazda až na výjimky podobné romány nevydává, takže jsem byla hodně zvědavá, čím je tato autorka milující rozhlas a Itálii, zaujala. Jasné mi to bylo hned po několika stránkách, kdy mi okamžitě byla Blanka Malá sympatická a měla jsem pocit, že se s ní už dlouho znám. Do knihy jsem se okamžitě začetla a byla moc zvědavá, jak bude příběh pokračovat. Bylo vidět, že jej psal sám život, ale Blanka se se vším dokázala poprat a popsat to vše příjemným způsobem, s nadhledem a lehkostí. Díky tomu si myslím, že se jedná o odpočinkovou knihu, kterou by si ženy měly přibalit na dovolenou!

Já už se moc těším na slibované pokračování a audioknihu a doufám, že Blanka Malá bude v psaní pokračovat i poté.

Blanka Malá (1965) je matka tří dětí a babička dvou vnuček, jedné člověčí a jedné psí. Vodnářka, která svůj profesní život zasvětila rozhlasovému mikrofonu jak v soukromých rádiích, tak v Českém rozhlase Hradec Králové. V současnosti žije střídavě v Hradci Králové a na jihu Itálie. Nemá ráda blátivou zimu, dršťkovou polévku a povrchní lidi. Má ráda slunce, moře, bonbony Mon Chéri a Itálii ve všech jejích podobách.

©  Jana Langerová

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet