Zamrazování potravin ve skle

Na zamrazování bez plastů existuje snadné a efektivní řešení – zamrazování ve skle! Se správným postupem funguje dokonce i u tekutých potravin, aniž byste se museli obávat prasknutí sklenic.TITULKA_Zivot_bez_plastu_300dpi_RGB

V zásadě se k tomu hodí všechny sklenice se šroubovacím uzávěrem. Měly by mít co možná nejširší otvor, měly by být kulaté a alespoň trochu rovné. Kulaté zavařovací sklenice (kónické sklenice se šroubovacím víčkem) jsou obzvláště odolné vůči horku a lépe odolávají napětí. Navíc jsou dostupné v různých velikostech. Díky tomu lze předvařené jídlo dokonale zamrazit po jednotlivých porcích.

plasty 70

Co v nich mohu zamrazovat?

Ve sklenicích můžete bez obtíží zamrazovat jak pevné, tak tekuté potraviny. Například čerstvé bobuloviny, fazole nebo hrášek nechte dobře okapat nebo osušte a nasypejte do sklenic. Větší plody jako jablka, květák nebo rebarboru byste měli nakrájet tak, jak bude vhodné pro jejich další zpracování a navrstvit je do sklenice až těsně pod okraj.

Přímo do sklenic lze také plnit a zamrazovat i polévky, omáčky, kaše pro miminka, jablečné pyré a další tekuté pokrmy. Na rozdíl od plodů mražených po kouscích nezůstávají u tekutin žádná dutá místa, do nichž by se mohly potraviny roztahovat. Riziko, že sklenice praskne, je vyšší. Aby se to nestalo, je možné plnit každou sklenici pouze asi do tří čtvrtin a je třeba ji mrazit na stojato. Díky tomu zůstane volný dostatečný prostor pro roztažení tekutiny, sklenice bude namáhána rovnoměrně a rozbité sklenice budou výjimkou.

 plasty 71

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet